nyitó oldaleseményekelőadókkiadványokmédiakapcsolatmagyarenglishdeutsch
2012 - > vissza az aktuális eseményekhez
   

cimbaliband

2012. Június 4-től 8 napos japán turnéra "indítjuk" a CIMBALIBAND-et. A Hakodate városában megrendezésre kerülő világzenei fesztivál beharangozó koncertjein lesz a Hinoki-Ya vendége.

a
q

a
q

a
q

Mint az április végén készült képeken is látható a japán szervezők ezerrel dolgoznak a projekten, Cimbaliband plakátok ársztják el a fellépéseknek otthont adó városok utcáit :)

A CIMBALIBAND szerencsésen "megjárta a hadak útját", se cunami, se földrengés - csak, amit a zenekar okozott... (rövid fotósorozat, Youtube link itt).

 


tuzlangja

2012. Június 1-3 között a Tűz Lángját "exportáljuk" Dániába, a Halkjaer-ben megrendezésre kerülő folkfesztiválra, illetve egy önálló koncertre.

a
q

Eskill Romme a halkjaeri folkfesztivál szervezője beszélget Salamon Somával a Tűz Lángja vezetőjével a jövőről a budapesti Szimplában, április elején...

Más szelek fújtak a hűvös dániai vizek mellett, mint Japánban, de a Tűz Lángja kellő melegséget árasztott a Halkjaer fesztiválon, néhány fotó tanusítja az állításokat :)


A szegedi SHEKET-nek lengyelországi bemutatkozást "kerítettünk". A kis lengyel faluban, Czeremchaban egy nagy fesztiválon (július 20-22.). Ismerve a zenekar izzó hangulatú bulijait biztosan nem hoznak a fejünkre szégyent, a lengyel zenekedevelőknek meg pillanatnyi nyugtot sem hagynak majd. A gatyát - azaz a húrokat - azért jól fel kell kötniük, tavaly ugyanis a nyár legnagyobb viharát követően a BOHEMIAN BETYARS ugrasztotta a népeket a tócsákba. Reméljük idén nem lesz vihar, kizárólag az amit a SHEKET kavar majd...


Június elején a szolnoki Tisza Táncegyüttes kamara-tánckara nagysikerű előadást tartott a lengyelországi SANOK-ban, ahol Európa éegnagyobb szabadtéri skanzenje található, a amag 198 épületével. A fergeteges néptáncműsor kiváltotta akellő hatást alengyel közönségből, (még a zenei alapokat tartalmazó CD-t is el kellett boltolnunk: jól jártunk, egy korsó sör volt az ára... :)

a
q

a
q

A FOLKFREE-nek kétnapos kétkoncertes rövid látogatást szerveztünk a Labdarúgó EB döntőjének alkalmából (Június 30-július 01.) Olyanok voltak, mint a győztes spanyol válogatott: rohammal vívták ki a közönség szimpátiáját, volt tiki-taka, nyenyere, megérdemelt siker ! (Zlotów, Lengyelország, 06.30.-07.01.)

a
q

Az Alt Productions közreműködésével a hattagú izlandi ARSTIDIR együttes bemutatkozó koncertjére került sor a kecskeméti Csipero Fesztiválon (július 17.). A szférikus akusztikus hangzás mesterei remélhetőleg számos hazai eseményen felbukkannak majd a közel- és távoli jövőben.

a
q

a
q

A XVII. "Örökség" Világzenei Fesztivál (augusztus 18-20.) koncertjei három napon át zajlottak a szolnoki Tiszai hajósok terén. 2 színpad, 23 zenekar, 22 és fél óra zene! Finnországból a TROLLFOLK (fenti kép)...

a
q

Lengyelországból a DREWUTNIA, Fehéroroszországból a CHUTKI SMOUZ...

a
q

Szlovákiából a BALKANSAMBEL, Csehországból a BEZOBRATRI (balra lent) vett részt a fesztiválon, többek között a CIMBALIBAND, a FABULA RASA, a TŰZ LÁNGJA, a GYPO CIRCUS, az EUGENIA FORMÁCIÓ (jobbra lent) és sokan mások társaságában...

a
q

A Bitolából (Macedónia) érkezett közreműködésünkkel a SZIN-re (augusztus 23-án) a PUMPERS. Kislétszámú, de igen lelkes közönség előtt adtak jó ki koncertet, remélhetően hamarosan méltó körülmények között viszontláthatjuk a zenekart valamelyik fesztiválunkon...



A szombathelyi Savaria Karneválon új színfolt volt a "Sörtér", a cseh napon három brnói együttes húzta a muzsikát, s bár azon a vasárnapon (augusztus 26.) esett az eső, a hangulat korántsem volt szomorkás...

a
q

a
q

... erről gondoskodott a MEDICIMBAL koncertje,

a
q

a TOMÁS KOCKO zenekar műsora, és a SKLEPNICA zenészeinek talp alá való dallamai.


 


 

hakodate

A képre kattintva a Hakodate-ban zajló világzenei fesztivál honlapján, a fesztivált beharagozó júniusi turnékról található ismertető.

 

 

 

 

 

 

halkjaer

A képre kattintva a Halkjaerben zajló folkfesztivál honlapjára "egerelhetsz", középfokú dán nyelvismeret nem árt :)

 
 
 

tuz

czeremcha

 

tuz