nyitoeseményekelőadókkiadványokmédiakapcsolatfacebookmagyarenglishdeutsch
   
Partnereink:
Az Alt Product (Bt) 1991-ben kezdte meg működését Szolnokon. Eleinte elsősorban hangzóanyagok kiadásával, valamint mindenféle zenei rendezvény szervezésével foglakoztunk. A rendszerváltás utáni nagy "mozgolódásban" kerestük a helyünket, bábáskodtunk egy sor hazai alter/indie együttes első hanghordozóinak kiadása felett (a teljesség igénye nélkül: Rés, Andersen, Dél, Árnyak, Adam 30, Rituális Rémtettek, stb.), sőt saját együttesünk, az Ippolit Matvejevics utolsó korszakát is már az Alt Product berkeiben élte meg. Készítettünk több szolnoki "korszakmegörökítő" válogatást (Szolnok Rock 2-4., az elsővel még (mindig) adósak vagyunk :), és rengeteg különböző műfajú és nagyságrendű koncertet, programsorozatot rendeztünk. (Példának okáért: a legendás KLUB 200 bulijait, majd az Etnozóna koncertjeit a Csomóponti Művházban.)

1996-ban az "Ifjúságért" Közhasznú Egyesülettel közösen első alkalommal szerveztük meg a (később "Örökség"-re keresztelt) Etnozenei, Folk- és Folkrock Fesztivált, amely azóta is évről - évre folyamatosan visszatérő program augusztus 20-a környékén. Néhány évben - az anyagi lehetőségek függvényében "Kortárs Művészeti Fesztivál"-ként is mertünk működni, a hazai alternatív színházi élet javával, kiállításokkal, kortárs táncszínházi előadásokkal "körítve" a mindenkori központi programot, a világzenei fesztivált.

2006-tól, mindezek folyományaként "Örökség" Szapáry Utcafesztivál néven útjára indítottunk még egy programot, mely, mint a nevében is viseli, a város egyik utcáját töltötte meg a kortárs művészetek produkcióival, sajátos hangulatú élettel, mindezt a Város Napjának rendezvénysorozátához kötve. (2008-ig három ilyen fesztivált rendeztünk)

Az évek során gyorsan gyarapodó nemzetközi kapcsolataink révén az utóbbi években azzal is foglalkozunk, hogy hazai előadók, művészek mutathassák magukat e kapcsolatok révén a nagyvilágban. Persze, ha van "export", akkor van "import" is, szinte bármilyen, a fejnek is szóló műfajban fogadtunk már vendégművészeket.

Jelenlegi tevékenységünket is leginkább ez jellemzi: fesztivál- és koncertszervezés, hazai zenekarok külföldi bemutatkozásainak segítése, és külföldiek magyarországi fellépései feletti bábáskodás.

Örökség

 

 

 

 

 

 

All rights reserved: Alt Product 2012-2013.

 

cemao

hmmanagement

imw

ethno

wegorapa

7fest

czeremcha